štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Idejni i Glavni projekat izmeštanja gasovoda zbog izgradnje saobraćajnice Mirijevski bulevar za deonicu od izgrađenog dela u naselju Karaburma do Ulice vitezova Karađorđeve zvezde u naselju Mirijevo

Godina realizacije: 2009

Tehničkom dokumentacijom je, na osnovu projektnog zadatka kao i uslova i saglasnosti distributera gasa JP"SRBIJAGAS", predviđeno izmeštanje dela postojećeg čeličnog gasovoda GGM 05-04, dimenzija Ø273h5,6mm, koji snabdeva toplanu Mirijevo. 

Trasa izmeštenog gasovoda, koja je u predviđenom trotoaru, određena je na osnovu urbanističkih uslova i sinhron plana. Projektovan je gasovod od čeličnih bešavnih cevi, prema SRPS C.B5.221, dimenzija Ø273h6,3 mm dužine oko 800 m. U skladu sa uslovima distributera gasa, predviđeno je da se iznad čeličnog gasovoda položi polietilenski gasovod dimenzija Ø90 mm.

Gasovod je antikorozivno zaštićen odgovarajućim premazima, plastičnim trakama a u zoni ukrštanja sa ulicama dvostruko će se izolovati plastičnim trakama u dužini od 10 m računajući od spoljne ivice putnog pojasa. Imešteni deo gasovoda će se štititi i katodnom zaštitom. Kompletna tehnička dokumentacija sadrži i građevinske, elektro, hidrotehničke projekte, geotehničke istražne radove i geodetske radove.
povratak