štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat rekonstrukcije 5. i 6. koloseka u stanici Beograd centar sa privremenom vezom iz pravca Pančeva

Prema glavnom projektu i uz stručni nadzor Saobraćajnog instituta CIP i JP "Železnice Srbije", izvođač Energoprojekt visokogradnja sa podizvođačima ZGOP, MINEL KM i Galeb FSU, završio je radove na izgradnji glavnih prolaznih staničnih koloseka br. 5 i 6 i privremene veze tih koloseka sa levim kolosekom za Pančevački most koji je godinama bio zatvoren za saobraćaj. U sklopu tih radova završeni su i radovi na opremanju dela perona i pothodnika za pristup putnika. 

Nakon pribavljanja svih dozvola koloseci su pušteni u saobraćaj.

Završetkom ovih radova omogućene su sve najnužnije veze u cilju uspostavljanja redovnog dvokolosečnog saobraćaja prigradske železnice, iz sistema "Beovoz", na relacijama Batajnica - Pančevo, Batajnica - Resnik i Resnik -Pančevo.

Prema CIP-ovom projektu prvi put u Srbiji je primenjena tehnologija izgradnje koloseka na betonskoj ploči upotrebom najmodernijeg pričvrsnog pribora tipa PANDROL VANGUARD koji treba da omogući potpuno apsorbovanje buke i vibracija i zaštiti staničnu i okolne stambene zgrade.

Nakon završenih radova, stručni predstavnici firme PANDROL izvršili su inspekciju i konstatovali primenu "high quality standard" prilikom izvođenja radova i ugradnje pričvrsnog pribora.

povratak