štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Novosadski železnički čvor

1

Železnička stanica na Limanu i prva prostrojenja Novosadskog železničkog čvora izgrađena su za vreme gradnje pruge Subotica - Novi Sad - Inđija 1883. godine.

Bombardovanjem 6. aprila 1941. godine, naneta su velika razaranja i oštećenja Novosadskom železničkom čvoru. Stari železnički most izgrađen je 1883. godine, a čiji se ostaci i danas mogu videti.

Izgradnjom ovog drumskog mosta stvoreni su uslovi da se preko njega privremeno reši i železnički saobraćaj između Petrovaradina i Novog Sada.

Stvorena je izuzetno nepovoljna situacija za železnicu i za grad Novi Sad. Železnica je imala velike teškoće u organizaciji i u funkcionisanju saobraćaja uz vrlo visoke eksploatacione troškove, a grad Novi Sad i stanovništvo dnevno su trpeli negativne posledice u zastoju saobraćaja, uznemiravanju stanovništva prolazom vozova, ugroženom bezbednošću, a posebno ograničenim mogućnostima za izgradnju i rekonstrukciju blokova u najužem centru grada.

2

Projektovanje železničkog čvora povereno je Zavodu za projektovanje JŽ. Krajem 1957. godine počela je izgradnja novog mosta po projektu profesora Žeželja. Most je završen i pušten u saobraćaj 31. oktobra 1961. godine.

Izgradnja nove putničke železničke stanice i putničke zgrade sa trgom počela je 01. marta 1963. godine, a završena 31. maja 1964, kada je svečano puštena u saobraćaj.

Ostvarena je potpuno nova koncepcija prostornog razvoja grada. Osnova usvojene koncepcije je dosledna i striktna realizacija usvojenih rešenja i postavki Generalnog urbanističkog plana. Postignuto je optimalno rešenje u kome je putnička zgrada sa trgom u centralnoj gradskoj zoni, a sva ostala železnička postrojenja u industrijskoj zoni između železničke pruge i kanala Dunav-Tisa-Dunav.

Izgradnjom železničkog čvora grad Novi Sad je započeo rekonstrukciju velikog obima. Istovremeno se realizuju proboji bulevara, od kojih jedan povezuje novu železničku stanicu preko centra grada sa Dunavom.

3

povratak