štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Rekonstrukcija tramvajske dvokolosečne pruge i tramvajske kontaktne mreže u ulici Vojvode Stepe od Autokomande do okretnice na Banjici

Godina realizacije: 2011.

Tehnička dokumentacija izrađena za nivo glavog projekta 2011. godine sastoji se od: Geotehničke dokumentacije za nivo glavnog projekta, Glavnog građevinskog projekta donjeg i gornjeg stroja tramvajskih koloseka, kolovoza, trotoara i parkinga, kanalizacione mreže, tramvajske kontaktne mreže, upravljanja i grejanja skretnica, saobraćajne opreme i signalizacije, osvetljenja, zaštite toplovoda i katodne zaštite, projekat tehnologije izvođenja radova. Projektna dokumentacija sadrži i Projekat geodetskog obeležavanja.

Rekonstrukcija dvokolosečne tramvajske pruge od Autokomande do okretnice na Banjici, obuhvatila je prugu ukupne dužine oko 4.500m, kružni tok Autokomanda i tramvajski terminal Trošarina.

Novoprojektovani poprečni profil ulice je širine 16 do 20 m, sa tramvajskim kolosecima lociranim u sredini saobraćajnice, širine koloseka od 1000 mm, projektovana u tramvajskoj baštici širine 7,30 m, u nivou kolovoza saobraćajnice, sa obostranim saobraćajnim trakama širine 3,0 m za svaki smer, obostranim trotoarima, a na delu saobraćajnice gde to uslovi dozvoljavaju projektovana su parking mesta (podužno parkiranje) duž spoljne ivice kolovoza.

Na predmetnoj deonici projektovane su i raskrsnice sa poprečnim saobraćajnicama.

povratak