štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat sanacije tramvajskih koloseka i tramvajske kontaktne mreže u ulici Dr Ivana Ribara, od Ulice Jurija Gagarina do okretnice na savskom nasipu

Godina 2008. - 2009.

Izrađena tehnička dokumentacija se sastoji od: Geotehničke dokumentacije za nivo glavnog projekta, Idejnog i Glavnog građevinskog projekta donjeg i gornjeg stroja tramvajskih koloseka, kolovoza, trotoara i parkinga, kanalizacione mreže, rekonstrukcije tramvajske kontaktne mreže, upravljanja i grejanja skretnica, saobraćajne opreme i signalizacije, osvetljenja, zaštite toplovoda i katodne zaštite. Projektna dokumentacija se sastoji i od Projekta geodetskog obeležavanja i Projekta tehnologije izvođenja radova, kao i tenderske dokumentacije.

Predmetna deonica obuhvata potez od Ulice Jurije Gagarina, duž ulice Dr Ivana Ribara do okretnice na Savskom nasipu. Ovim projektom su obuhvaćene i okretnica, kao i sama raskrsnica sa Ulicom Jurije Gagarina.

Dužina sanacije tramvajske pruge iznosi oko 660m po desnom koloseku, oko 606m po levom koloseku, oko 240m po desnom koloseku okretnice i oko 211m po levom koloseku okretnice. Ukupna dužina koloseka predviđenih za sanaciju iznosi oko 1702m.

Radovima je predviđena kompletna zamena konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramvajskih koloseka, i novi sistem tramvajske kontaktne mreže.

povratak