štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat sanacije tramvajskih koloseka i tramvajske kontaktne mreže u ulici: Resavskoj i okretnici Tašmajdan, Požeškoj ulici i Od Pristaništa do ulice Cara Dušana

Godina 2008.

Izrađena tehnička dokumentacija se sastoji od: Geotehničke dokumentacije za nivo glavnog projekta, Idejnog i Glavnog građevinskog projekta donjeg i gornjeg stroja tramvajskih koloseka, kolovoza, trotoara i parkinga, kanalizacione mreže, rekonstrukcije tramvajske kontaktne mreže, upravljanja i grejanja skretnica, saobraćajne opreme i signalizacije, osvetljenja, zaštite toplovoda i katodne zaštite. Projektna dokumentacija se sastoji i od Projekta geodetskog obeležavanja i Projekta tehnologije izvođenja radova, kao i tenderske dokumentacije.

Resavska ulica i sanacija tramvajske okretnice Tašmajdan

tas1
Resavska ulica
Resavska ulica
tas2
Resavska ulica
Resavska ulica

Resavska ulica pripada centralnom gradskom jezgru. Na njenom delu, koji se nalazi između Nemanjine ulice i Bulevara kralja Aleksandra, u središnjem delu kolovoza saobraćajnice integrisani su tramvajski koloseci, koji čine vezu tramvajske pruge u Nemanjinoj sa tramvajskom okretnicom ispred crkve Svetog Marka, u Tašmajdanskom parku.

Dužina saobraćajnice i tramvajske pruge koja se rekonstruiše iznosi oko 634 m. Radovima je predviđena kompletna zamena konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramavjskih koloseka i kolovoza saobraćajnice, rekonstrukcija trotoarskih površina, novo oivičavanje konturnih ivica kolovoza, rekonstrukcija delova sistema za odvodnjavanje i rekonstrukcija sistema tramvajske kontaktne mreže.

tas3
Okretnica "Tašmajdan"
Okretnica "Tašmajdan"

tas4
Okretnica "Tašmajdan"
Okretnica "Tašmajdan"

Tramvajska okretnica Tašmajdan locirana je na prostoru tašmajdanskog parka uz Bulevar Kralja Aleksandra i plato ispred crkve Svetog Marka.

Projekat sanacije obuhvata pored okretničkih koloseka i njihove vezne koloseke u zoni raskrsnice Resavske ulice i Bulevara Kralja Aleksandra i formiranje trake za desno skretanje. Dužina tramvajske pruge koja se rekonstruiše iznosi 300 m.

 

Požeška ulica

Pozeska
Požeška ulica
Požeška ulica

Građevinski radovi na rekonstrukciji dvokolosečne tramvajske pruge od Gospodarske mehane do okretnice u Požeškoj ulici su ukupne dužine oko 3.872m.

Pozeska
Požeška ulica
Požeška ulica
U eksploatacionom smislu i prema stanju postojećih konstrukcija tramvajskih koloseka, trasu pruge čine dve karakteristične deonice :

  • Deonica pruge od tramvajske okretnice "Sajam" kod Gospodarske mehane do rasputnice, dužine L=530m koja predstavlja integralni deo tramvajskih trasa za Rakovicu/Kneževac i Banovo Brdo a građena je pre više decenija;
  • Deonica od rasputnice do okretnice u Požeškoj ulici dužine L=3.372 m koja je izrađena 1986.god.

Novi tramvajski koloseci su locirani u okviru raspoloživog prostora postojećeg tramvajskog koridora sa međusobnim razmakom kolosečnih osovina od 3,80m (umesto postojećeg od 3,60m) na delovima pruge sa jedinstvenom bašticom od Gospodarske mehane do početka Požeške i od raskrsnice sa Trebevićkom do okretnice.

Pozeska
Požeška ulica
Požeška ulica
U krivinskim delovima trase izvršeno je potrebno razmicanje kolosečnih osovina uzrokovanog izbočenjem tramvajskih vozila.

Na deonici od Gospodarske mehane do rasputnice predviđena je kompletna zamena postojeće tramvajske konstrukcije novom.

Otvorena trasa pruge

Na otvorenim delovima trase pruge pored Hipodroma i u Požeškoj ulici predviđeno je rušenje postojeće kolosečne ispune i oivičenja, demontaža postojećeg koloseka na pojedinačnim osloncima sa pričvrsnim sistemom SKL-2 i čišćenje površine postojeće betonske noseće ploče.

Predviđena je dogradnja postojeće betonske noseće ploče, podužno radi proširenja baštice, ili zamena ispucalih ploča novim.

Trasa pruge na mostovima

Posle uklanjanja kolosečne ispune, demontaže koloseka, skidanja postojeće hidroizolacije i potrebne reparacije gornje površine noseće mostovske ploče, formira se nova kolosečna konstrukcija, koju čine sledeći elementi:

  • Nova mostovska poliuretanska hidroizolacija;
  • Kolosečna rešetka sa traverzama i izolacionim elementima postavljena u projektovani položaj po smeru i niveleti;
  • Poliuretanska podlivka ispod nožice šine preko poliuretanske hidroizolacije;
  • Novo oivičenje;
  • Kolosečna ispuna od betona (cement-betonski kolovoz)

Tramvajska okretnica i autobuski terminal

U okretnici u Požeškoj ulici predviđeno je rušenje postojeće kolosečne ispune i oivičenja, demontaža postojećeg koloseka na pojedinačnim osloncima sa pričvrsnim sistemom SKL-2 i čišćenje površine postojeće betonske noseće ploče.

Najveći deo postojećih betonskih nosećih ploča, radi izmeštanja i dodavanja koloseka, proširenja baštice i proširenja autobuskog terminala, biće zamenjena novim.

Predmet ovog projekta su građevinski radovi na rekonstrukciji kolovoza i trotoara u Požeškoj ulici ukupne dužine oko 2237m.

Pristanište do ulice Cara Dušana

car1

Predmetna deonica obuhvata potez od raskrnice tramvajske pruge sa Ulicom vojvode Bojovića (neposredno iza okretnice "Pristanište") do raskrsnice sa Ulicom cara Dušana. Trasa tramvajske pruge prati dve gradske saobraćajnice: Parisku ulicu i Ulicu Tadeuša Košćuška i ide po obodu Kalemegdanskog parka.

car2

Radovima je predviđena kompletna zamena konstrukcije donjeg i gornjeg stroja tramvajskih koloseka, rekonstrukcija trotoarskih površina, novo oivičavanje konturnih ivica kolovoza uz Ulicu Tadeuša Košćuška, rekonstrukcija delova sistema za odvodnjavanje i novi sistem tramvajske kontaktne mreže.

Dužina rekonstruisanih koloseka iznosi oko 2112m.

povratak