štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekti Podzemne železničke stanice "Vukov spomenik"

Podzemna železnička stanica "Vukov Spomenik " smeštena je između stajališta " Karađorđev park" i "Pančevački most" , ispod Ruzveltove ulice i parka "Ćirilo i Metodije" na četrdeset metara ispod zemlje, po ugledu na metro stanice u svetu. Ova stanica najznačajniji je objekat u beogradskom čvoru i uz preko 30 km projektovanih i izgrađenih tunela ispod Beograda, namenjena je saobraćaju lokalnih putničkih vozova, a ujedno predstavlja prvi korak u ostvarenju dugogodišnjeg beogradskog sna o brzom masovnom podzemnom šinskom prevozu koji će Beograd svrstati u red svetskih metropola sa efikasno rešenim gradskim i prigradskim saobraćajem. Mogući kapacitet ove stanice u najužem centru grada je 15.000 putnika na sat.

Projektantska rešenja za ovaj objekat rađena su na bazi najsavremenijih svetskih iskustava u izgradnji podzemnih železničkih stanica i metroa u gradskim uslovima, a uz primenu francuskih propisa i evropskih normi, koji putnicima omogućavaju maksimalan komfor i bezbednost, Stanica ima pet nivoa (teren, pešački prolaz, vestibil, tehnički sprat i peron). Vestibil je površine 2.500 kvadratnih metara, a peroni dugi 220 metara.Postoji i centralni sistem za nadzor i upravljanje sa 32 podsistema.Posebna stanična atrakcija je eskalator dužine 60 metara.

Za opremanje korišćene su najsavremenija elektro i mašinska oprema i instalacije domaćih i stranih proizvođača koje omogućavaju efikasno i bezbedno korišćenje objekta u svim uslovima.Četiri evakuaciona izlaza omogućavaju pouzdan izlazak ljudi na površinu za samo 10 minuta, a sve mere zaštite od požara (protivpožarni aparati, drenčeri,halon,"vodena zavesa", ugljen dioksid) garantuju sigurnost svim putnicima.

U sklopu projekta je i poslovni prostor sa garažom sa 92 mesta.

Uz dobru organizaciju saobraćaja, putnici mogu iz prigradskih područja (50-100 kilometara od centra grada) putovati 40-80 minuta, a u samom gradu će putovanje trajati 30-40 minuta. Radovi su započeli maja 1989 godine, prema glavnom projektu Saobraćajnog instituta CIP, investitori posla bili su Republika Srbija, grad Beograd i ŽTP Beograd, glavni izvođač radova bio je "Energoprojekt", a poslove na izgradnji Vukovog spomenika koordiniralo je preduzeće "Beogradčvor", kao zastupnik investitora. Do sada je u izgradnju beogradskog čvora uloženo 750 miliona dolara, a za završetak svih planiranih poslova i izgradnju nedostajućih objekata treba još oko 350 miliona dolara.

povratak