štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Projekat optimalnog upravljanja železničkim saobraćajem »OPTIMUS» sa primerom primene na „BEOVOZ“

Godina realizacije: 2007 - 2008

Železnički saobraćaj predstavlja složen proces upravljanja resursima koji učestvuju u planiranju i izvršenju reda vožnje. Operativna služba železnice je zadužena za planiranje i izvršenje reda vožnje kao osnovnog tržišnog proizvoda železnikog sistema. 

Sistem OPTIMUS je radni alat koji se koristi u planiranju i realizaciji reda vožnje. Namenjen je Službi reda vožnje i Operativnoj službi u Centralnom i Područnim operativnim odeljenjima kao i izvršnom osoblju u Službenim mestima. Koristi se za prikupljanje i smeštanje svih relevantnih podataka koji utiču na planiranje i realizaciju saobraćaja i ujedno je ekspertski alat za planiranje, praćenje i regulisanje saobraćaja.

Sistem OPTIMUS se sastoji od pet zaokruženih funkcionalnih celina - informaciono procesnih podsistema koji informatizuju i beleže postupke operativnih službi koje učestvuju u planiranju i izvršenju železničkog saobraćaja. Ove funkcionalne celine su organizovane u dva zasebna sistema: Sistem za izradu reda vožnje i Sistem za realizaciju planiranog reda vožnje, koji su integrisani u jedinstven sistem.

Sve funkcinalne celine su organizovane kao lokalna mreža radnih stanica operativnog osoblja na datoj lokaciji i koje su osnovni i celovit alat zaposlenih pri izvršavanju svakodnevnih radnih zadataka. Funkcionslne celine su međusobno povezane pomoću LAN i WAN mreža na bazi TCP/IP protokola.

Osnovni ekrani sistema OPTIMUS su grafički prikaz mreže pruga i grafikon reda vožnje.

Na osnovnim prikazima se nalaze svi relevantni podaci o saobraćaju i stanju infrastrukture koji su neophodni pri planiranju i regulaciji saobraćaja.

Prikupljanje podataka je mešovito organizovano i može se realizovati kao klasična telefonska dojava, upis na terminalu ili je automatizovano putem GPS/GPRS sistema.

povratak