štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Idejno rešenje i glavni projekat rekonstrukcije stanične zgrade u železničkoj stanici Kraljevo

Godina 2008.

 Stanična zgrada locirana je u kompleksu Železničke stanice Kraljevo, i zaštićena je kao spomenik kulture.

Zidana je početkom 20.veka kao objekat Po+P+1.

Pravougaonog je oblika, simetrične kompozicije sa centralno postavljenim vestibilom. Objekat je u centralnom delu prizeman, a na krajevima-krilima spratan. Površina je oko 1000 m2.

Projektom sanacije, adaptacije i rekonstrukcije stanične zgrade,predviđena je:

  • adaptacija prostora u cilju prilagođavanja planiranoj nameni,prema novim tehnološkim zahtevima
  • zamena i sanacija elemenata završne obrade (podova, zidova, plafona, unutrašnje i fasadne stolarije, stepeništa, itd..)
  • sanacija međuspratnih tavanica sa zamenom dotrajalih slojeva
  • rušenje postojećeg dimnjaka kotlarnice i zidanje novog dimnjaka za povećani kapacitet kotlarnice.
povratak