štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat Osnovne škole u III Mesnoj zajednici na Bežanijskoj kosi, Novi Beograd projektovao je Saobraćajni institut CIP

Objekat osnovne škole površine (R 7.242,60m²) je kapaciteta za 847 učenika i sadrži 32 učionice. Projektovano je igralište veličine 30 h 60 m uz atletsku stazu, tereni za košarku, odbojku, rukomet i skok u dalj. Osim učionica objekat poseduje i deo opšteg sadržaja gde je smeštena uprava škole, zdravstvena i socijalna zaštita.

Pri materijalizaciji objekta primenjeni su trajni i tehnološki savremeni materijali. Predviđeno je priključenje objekata osnovne škole na sistem daljinskog grejanja, dok je u okviru fiskulturne sale projektovano podno grejanje. Za distributivnu kuhinju, svlačionice, fiskulturnu salu i svečanu salu predviđeni su ventilacioni sistemi preko spoljnih komora dok je nastavni blok klimatizovan.

Telefonska, računarska i instalacija video nadzora izvedena po principu strukturnog kabliranja. Predviđene su IP kamere i prenos TV i radio signala i povezivanje računarske mreže sa internetom preko KDS-a. Predviđen je adresabilni sistem dojave požara sa infracrvenim detektorima pokreta, elektronsko ozvučenje i satna instalacija.

Sistem elektroinstalacija predviđa elektroenergetske i instalacije protivpaničnog osvetljenja objekta, spoljašnje osvetljenje kompleksa i gromobransku instalaciju, a u skladu sa izraženim aspektom protiv-požarne zaštite.

Saobraćajni institut CIP je angažovan i na poslovima stručnog nadzora na izgradnji ovog objekta.

povratak