štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat adaptacije male scene "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu

Godina realizacije: 2011.

Osnovni cilj adaptacije Male scene „Raša Plaović" bio je organizacija u klasičnom smislu sa odvojenim parterom i scenskim prostorom i postojećim galerijama, dve bočne i jedna centralna. Gledalište partera projektovano je u polukružnim redovima. Ukupan broj mesta u novoprojektovanom parteru je 194, na centralnoj galeriji 51 mesto a na bočnim galerijama 50 mesta ( od kojih je 10 mesta mobilno). Tako je ukupan broj mesta posle adaptacije 295 (285 fiksnih i 10 mobilnih).

Bočne galerije dobile su zakošenje koje je poboljšalo vidnost. Na njima je omogućen pristup licima sa posebnim potrebama.

Scena je formirana od elemenata koji omogućavaju izmenu konfiguracije scenskog prostora.

Radovi na adaptaciji male scene su završeni.

povratak