štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Saobraćajno tehnološka studija rekonstrukcije postojeće železničke infrastrukture u vezi izgradnje novog bloka B3 na TENT "B"

Godina realizacije: 2010

Radi proširenja proizvodnih kapaciteta Privrednog društva „Termoelektrane Nikola Tesla" d.o.o. iz Obrenovca planira se nastavak gradnje bloka B-3, kao prvi aranžman EPS-a sa stranim strateškim partnerom. Da bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje novog bloka, sistem Železničkog transporta, pored postojećeg prevoza 25.000.000 tona uglja, mora da obezbedi prevoz dodatnih 8.000.000 tona, na godišnjem nivou.

U Studiji je razmatrano najpovoljnije rešenje rekonstrukcije postojeće železničke infrastrukture na jednokolosečnoj deonici Stubline-Vorbis, koje će obezbediti redovan i pouzdan prevoz za potrebe novog bloka TENT „B3" i postojećih blokova TENT „B1" i „B2".

Za svako predloženo rešenje rekonstrukcije data je odgovarajuća organizacija saobraćaja sa analizom prevozne i propusne moći deonice Stubline - Vorbis.

Saobraćajno-tehnološke analize i potrebne provere rađene su na simulacionom modelu, korišćenjem softverskog paketa „OpenTrack".

povratak