Saobraćajni institut CIP :: Urbanistička dokumentacija http://www.sicip.co.rs/sr/delatnost/planskaIUrbanistickaDokumentacija/urbanistickaDokumentacija/rss.html Lista vesti sr http://www.sicip.co.rs/thumbnail/thumb-urbanisticka_dok.jpg?thumbId=971&fileSize=10991&contentType=image/jpeg&lastModified=1276694423000 Saobraćajni institut CIP :: Urbanistička dokumentacija http://www.sicip.co.rs/sr/delatnost/planskaIUrbanistickaDokumentacija/urbanistickaDokumentacija/rss.html Urbanističko - arhitektonski konkurs za unapređenje romskog naselja Grdička kosa 2 u Kraljevu http://www.sicip.co.rs/sr/delatnost/planskaIUrbanistickaDokumentacija/urbanistickaDokumentacija/story/450/Urbanisti%C4%8Dko+-+arhitektonski+konkurs+za+unapre%C4%91enje+romskog+naselja+Grdi%C4%8Dka+kosa+2+u+Kraljevu.html Opštinska stambena agencija Kraljevo u okviru Programa stanovanja i trajne integracije izbeglica – SIRP, u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije oglasilo je prvi urbanističko-arhitektonski konkurs u Srbiji za Unapređenje romskog naselja „Grdička Kosa 2“ u Kraljevu. Osnovni cilj projekta Održivo unapređenje i regularizacija romskog naselja Grdička kosa 2 u Kraljevu je da podrži inkluziju i integraciju Roma, stanovnika naselja „Grdička kosa 2“ u gradsku strukturu Kraljeva. Projekat unapređenja ovog romskog naselja je istaknut kao prioritet u akcionom planu Opštinske stambene strategije i razrađen je kroz blisku saradnju opštinskih vlasti u Kraljevu i Opštinske stambene agencije. Pokretanje projekta inicirano je Sporazumom o saradnji između UN-HABITAT SIRP-a i Opštinske stambene agencije. Urbanističko rešenje Saobraćajnog instituta CIP je uvažilo sve specifičnosti ovog konkursa.

Opštinska stambena agencija Kraljevo u okviru Programa stanovanja i trajne integracije izbeglica - SIRP, u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije oglasilo je prvi urbanističko-arhitektonski konkurs u Srbiji za Unapređenje romskog naselja „Grdička Kosa 2" u Kraljevu. Osnovni cilj projekta Održivo unapređenje i regularizacija romskog naselja Grdička kosa 2 u Kraljevu je da podrži inkluziju i integraciju Roma, stanovnika naselja „Grdička kosa 2" u gradsku strukturu Kraljeva. Projekat unapređenja ovog romskog naselja je istaknut kao prioritet u akcionom planu Opštinske stambene strategije i razrađen je kroz blisku saradnju opštinskih vlasti u Kraljevu i Opštinske stambene agencije. Pokretanje projekta inicirano je Sporazumom o saradnji između UN-HABITAT SIRP-a i Opštinske stambene agencije.

Urbanističko rešenje Saobraćajnog instituta CIP je uvažilo sve specifičnosti ovog konkursa.

]]>
Wed, 16 Jun 2010 00:40:07 +0100 Urbanistička dokumentacija http://www.sicip.co.rs/sr/delatnost/planskaIUrbanistickaDokumentacija/urbanistickaDokumentacija/story/450/Urbanisti%C4%8Dko+-+arhitektonski+konkurs+za+unapre%C4%91enje+romskog+naselja+Grdi%C4%8Dka+kosa+2+u+Kraljevu