Pošalji prijatelju

Geodetski radovi

Kavlitetno, pouzdano i profesionalno izvođenje geodetskih radova, Grupe za geodeziju Saobraćajnog instituta CIP, predstavlja jednu od bitnih osnova za brojne projekte železničke i drumske infrastrukture, gradskih saobraćajnih sistema, objekata visokogradnje, sportskih i specijalnih objekata, istražne radove, prostorno i urbanističko planiranje, izradu tehničke dokumentacije i stalni stručni nadzor na izgradnji objekata.

Grupa za geodeziju predstavlja visoko profesionalnu, tehnički i tehnološki moderno opremljenu i pre svega efikasnu organizacionu jedinicu naše kompanije. Zadaci Grupe za geodeziju su dinamični, kompleksni i puni novih izazova, jer kvalitet i vrsta projekata na kojima radi Saobraćajni Institut CIP zahtevaju odgovoran i profesionalan rad celog projektnog tima.

Svaki projekat koji se radi u Saobraćajnom institutu CIP zahteva angažovanje i Grupe za geodeziju. Izrada geodetskih mreža, geodetsko snimanje i izrada podloga za projektovanje, projekti geodetskog obeležavanja, eksproprijacije i geodetskog osmatranja, kao i brojni specifični zadaci.

Grupa za geodeziju je opremljena najsavremenijom geodetskom opremom i instumentima. Tu pre svega treba navesti:

  • 8 dvofrekventih GPS prijemnici najnovije generacije
  • 5 visoko preciznih totalnih stanica (i sa laserom za merenje dužina bez prizme)
  • 4 visoko precizna digitalna nivelira
  • najnovi sistem za lasersko snimanje geometrije pruge GRP5000 (jedini na našoj teritoriji) sa 3D laser skenerom Leica HDS 6200 
  • ručni GPS prijemnici, ručni laser metri, lap-top računari,
  • svaka terenska ekipa ima svoje terensko vozilo
povratak