štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Rekonstrukcija severne tribine stadiona RAJKO MITIĆ

15. 10. 2017

Nakon 54 godine od izgradnje Stadiona Crvene zvezde, u to vreme Marakane, a sada Stadion „Rajko Mitić“, doneta je odluka da se izvrši njegova rekonstrukcija.

Idejnim rešenjem, koje je izradio Saobraćajni institut CIP obuhvaćen je pristup iz Ulice Ljutice Bogdana sa platoom iza severne tribine. Planirano je spoljno uređenje oko 2.300m2, dok je realizacija moguća u dve faze.

Projektom je predviđeno da se formira i naglasi pešački pristup tribinama i da se obezbedi nasip na kome se nalaze sam stadion i obodne konstrukcije. Zamisao je i da prostor na najnižem nivou pomoćnih terena bude u funkciji sportske sale. Istovremeno izgradiće se bezbednija i kvalitetnija pešačka promenenada, koja će biti najkraća pešačka veza između Dedinja i Voždovce, od Ulice Ljutice Bogdana do Bulevara oslobođenja, sa izuzetnim pogledom na Vračarski plato.

Široko stepenište biće uokvireno žardinjerama sa elementima koji upućuju na simboliku kluba (prepoznatnjive boje Crvene zvezde, borovi i jele, kao i druga obeležja Kluba).

Naš najveći stadion novim izgledom, uz funkcionalnost koju će dobiti, može postati još jedan od simbola naše prestonice, na radost svih beograđana, posebno navijača, kao i grupe vatrenih navijača Crvene zvezde u projektantskom timu CIP-a.