štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Realizacija projekata u oblasti železničke infrastrukture u Republici Srbiji

25. 02. 2015

Saobraćajni institut CIP je uradio Glavni projekat za izgradnju drugog koloseka železničke prugeBeograd-Pančevo, kao i Glavnog projekta rekonstrukcije šest deonica na železničkom Koridoru 10.

Kompletna tehnička dokumentacija (Glavni projekti) za navedene deonice je završena u ugovorenom roku, u prvoj polovini 2013. godine.

Glavni projekat izgradnje drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo-Vršac-državna granica, na deonici: rasputnica Pančevački most - stanica Pančevo Glavna ima za cilj da omogući brže, efikasnije i bezbednije odvijanje saobraćaja za međunarodni putnički i teretni saobraćaj, a posebno za prigradski saobraćaj između Beograda i Pančeva (Beovoz).

Na Koridoru 10 biće rekonstruisano šest deonica ukupne dužine od oko 112 kilometara.

U prvoj fazi pored deonice Ruma - Golubinci, planirano je da započne i rekonstrukcija deonica Sopot Kosmajski - Kovačevac (oko 18,4 kilometara) i Mala Krsna - Velika Plana (oko 29,5 kilometara),kao i radovi u drugoj fazi, na deonicama Vinarci-Đorđevo (15 km), Vranjska Banja - Ristovac (17,7 km) i Bujanovac - Bukarevac (13,7 km).

slika