štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекти Подземне железничке станице "Вуков споменик"

Подземна железничка станица "Вуков Споменик " смештена је између стајалишта " Карађорђев парк" и "Панчевачки мост" , испод Рузвелтове улице и парка "Ћирило и Методије" на четрдесет метара испод земље, по угледу на метро станице у свету. Ова станица најзначајнији је објекат у београдском чвору и уз преко 30 км пројектованих и изграђених тунела испод Београда, намењена је саобраћају локалних путничких возова, а уједно представља први корак у остварењу дугогодишњег београдског сна о брзом масовном подземном шинском превозу који ће Београд сврстати у ред светских метропола са ефикасно решеним градским и приградским саобраћајем. Могући капацитет ове станице у најужем центру града је 15.000 путника на сат.

Пројектантска решења за овај објекат рађена су на бази најсавременијих светских искустава у изградњи подземних железничких станица и метроа у градским условима, а уз примену француских прописа и европских норми, који путницима омогућавају максималан комфор и безбедност, Станица има пет нивоа (терен, пешачки пролаз, вестибил, технички спрат и перон). Вестибил је површине 2.500 квадратних метара, а перони дуги 220 метара.Постоји и централни систем за надзор и управљање са 32 подсистема.Посебна станична атракција је ескалатор дужине 60 метара.

За опремање коришћене су најсавременија електро и машинска опрема и инсталације домаћих и страних произвoђача које омогућавају ефикасно и безбедно коришћење објекта у свим условима.Четири евакуациона излаза омогућавају поуздан излазак људи на површину за само 10 минута, а све мере заштите од пожара (противпожарни апарати, дренчери,халон,"водена завеса", угљен диоксид) гарантују сигурност свим путницима.

У склопу пројекта је и пословни простор са гаражом са 92 места.

Уз добру организацију саобраћаја, путници могу из приградских подручја (50-100 километара од центра града) путовати 40-80 минута, а у самом граду ће путовање трајати 30-40 минута. Радови су започели маја 1989 године, према главном пројекту Саобраћајног института ЦИП, инвеститори посла били су Република Србија, град Београд и ЖТП Београд, главни извођач радова био је "Енергопројект", а послове на изградњи Вуковог споменика координирало је предузеће "Београдчвор", као заступник инвеститора. До сада је у изградњу београдског чвора уложено 750 милиона долара, а за завршетак свих планираних послова и изградњу недостајућих објеката треба још око 350 милиона долара.

Повратак