štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекти нових железничких стајалишта "Камендин" и "Алтина" и реконструкција железничке станице Земун, за потребе саобраћаја возова из система "БГ Воз-а"

Година реализације: 2010.

Пројектом је предвиђен развој железничког превоза путника на територији града Београда и његовог интегрисања у систем јавног превоза Града. Неопходни радови су на железничкој инфраструктури између службених места Батајница и Панчевачки Мост у циљу обезбеђења услова за успостављање тактног реда вожње возова, са интервалом од 15 минута. Израђени су главни пројекти новог железничког стајалишта "Алтина" у км 12+677, између станица Земун и Земунско Поље, и железничког стајалишта "Камендин" у км 15+423 између станица Земунско Поље и Батајница, на прузи Београд - Стара Пазова - Шид - Државна граница.

slika

slika 2

Стајалишта су опремљена перонима дужине 110m и ширине 4m, на којима су предвиђене надстрешнице дужине 30m. У стајалиштима је омогућен приступ лицима са посебним потребама, као и паркинг простор за путничке аутомобиле и бицикле.

У стајалишту ''Алтина'' је предвиђена изградња потходника који осим потреба стајалишта служи и за повезивање нових насеља Алтина и Плави Хоризонт који су непосредно са десне и леве стране стајалишта. У оквиру стајалишта ''Камендин'' налази се осигурани путни прелаз који се реконструише и проширује и опрема савременом коловозном конструкцијом од гумених панела.

 

Повратак