štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Идејно решење и главни пројекат реконструкције станичне зграде у железничкој станици Краљево

Година 2008.

 Станична зграда лоцирана је у комплексу Железничке станице Краљево, и заштићена је као споменик културе.

Зидана је почетком 20.века као објекат По+П+1.

Правоугаоног је облика, симетричне композиције са централно постављеним вестибилом. Објекат је у централном делу приземан, а на крајевима-крилима спратан. Површина је око 1000 m2.

Пројектом санације, адаптације и реконструкције станичне зграде,предвиђена je:

  • адаптација простора у циљу прилагођавања планираној намени,према новим технолошким захтевима
  • замена и санација елемената завршне обраде (подова, зидова, плафона, унутрашње и фасадне столарије, степеништа, итд..)
  • санација међуспратних таваница са заменом дотрајалих слојева
  • рушење постојећег димњака котларнице и зидање новог димњака за повећани капацитет котларнице.
Повратак