štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекат адаптације мале сцене "Раша Плаовић" у Народном позоришту у Београду

Година реализације: 2011.

Основни циљ адаптације Мале сцене „Раша Плаовић" био је организација у класичном смислу са одвојеним партером и сценским простором и постојећим галеријама, две бочне и једна централна. Гледалиште партера пројектовано је у полукружним редовима. Укупан број места у новопројектованом партеру је 194, на централној галерији 51 место а на бочним галеријама 50 места ( од којих је 10 места мобилно). Тако је укупан број места после адаптације 295 (285 фиксних и 10 мобилних).

Бочне галерије добиле су закошење које је побољшало видност. На њима је омогућен приступ лицима са посебним потребама.

Сцена је формирана од елемената који омогућавају измену конфигурације сценског простора.

Радови на адаптацији мале сцене су завршени.

Повратак